Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pulpeciki w sakiewkach z ciasta francuskiego"
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1222
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1046
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1222
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1046
Składniki
Cebulę obieram, siekam drobno i szklę na rozgrzanym oleju. Marchewkę obieram, ścieram na tarce o średnich otworkach, dodaję do cebuli, przesmażam, studzę.
Natkę pietruszki opłukuję, osuszam. Listki odrywam od gałązek i drobno je siekam. Mielone mięso przekładam do miseczki. Dodaję wystudzone warzywa, wbijam 1 jajko. Wsypuję natkę, tartą bułkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz sól i pieprz do smaku. Całość dok- ładnie wyrabiam. Z masy formuję kulki (każda ma po 5 dag). Ciasto rozwałkowuję i kroję na kwadraty o boku 8 cm.
Na środku każdego kawałka ciasta układam kulkę mięsną. Rogi kwadratów zlepiam nad pulpetem, tworząc sakiewki. Smaruję je rozmąconym jajkiem. Piekę 35 min w 190 st.
ok. 50 min + studzenie warzyw. Porcja zawiera ok. 460 kcal. Porcja kosztuje ok. 4 zł.Źródło: Tina