Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone pulpeciki w sakiewkach z ciasta francuskiego

Pieczone pulpeciki w sakiewkach z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pieczone pulpeciki w sakiewkach z ciasta francuskiego"

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego 2 łyżeczki gotowej przyprawy do mięsa mielonego
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieram, siekam drobno i szklę na rozgrzanym oleju. Marchewkę obieram, ścieram na tarce o średnich otworkach, dodaję do cebuli, przesmażam, studzę.

  2. Natkę pietruszki opłukuję, osuszam. Listki odrywam od gałązek i drobno je siekam. Mielone mięso przekładam do miseczki. Dodaję wystudzone warzywa, wbijam 1 jajko. Wsypuję natkę, tartą bułkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz sól i pieprz do smaku. Całość dok- ładnie wyrabiam. Z masy formuję kulki (każda ma po 5 dag). Ciasto rozwałkowuję i kroję na kwadraty o boku 8 cm.

  3. Na środku każdego kawałka ciasta układam kulkę mięsną. Rogi kwadratów zlepiam nad pulpetem, tworząc sakiewki. Smaruję je rozmąconym jajkiem. Piekę 35 min w 190 st.

  4. ok. 50 min + studzenie warzyw. Porcja zawiera ok. 460 kcal. Porcja kosztuje ok. 4 zł.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń