Do góry

Dania główne Przepis na:

PIECZONKI

PIECZONKI

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2940

SZYBKO SMACZNIE

Składniki

  • ziemniaki, 1 KG
  • cebula, 1 SZT ŚREDNIA
  • KIEŁBASA PODWAWELSKA, 1 SZT
  • PRZYPRAWY: PIEPRZ ZIOŁOWY,PAPRYKA SŁODKA, MAJERANEK, SÓL CZOSNKOWA,, WEDŁUG UZNANIA
  • jajko na twardo, 2 SZT
  • ser żółty, STARTY NA TARCE DO POSYPANIA
  • smalec, 2 ŁYŻECZKI
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
PIECZONKI

Przygotowanie

  1. ROZTOPIĆ SMALEC NA NIM PODSMAŻYĆ KIELBASE POKROJONĄ W TALARKI LUB PÓŁTALARKI I CEBULE POKROJONĄ. ZIEMNIAKI POKROIĆ W TALARKI DODAC DO PODSMAZONEJ KIEŁBASY. WYMIESZAĆ DODAC WSZYSTKIE PRZYPRAWY WEDLUG UZNANIA CZY SIE CHCE PIKANTNE CZY MNIEJ. PRZYKRYC OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC PO OK. PÓŁ GODZINIE DODAC POKROJONE W TALARKI JAJKO NA TWARDO POMIESZAC W RAZIE CZEGO DOPRAWIC JAK ZIIEMNIAKI BEDA MIĘKKIE WYŁĄCZYĆ GAZ POSYPAĆ SEREM PRZYKRYC POCZEKAĆ AŻ SIE ROZTOPI I GOTOWE. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń