Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony indyk"
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44539
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44539
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Składniki
Indyka umyj, natrzyj przyprawami i miodem. Odstaw do lodówki na trzy godziny.
Jabłka umyj, przekrój na ćwiartki. Cebulę pokrój. Do wnętrza indyka włóż jabłka, cebulę, natkę, morele i posiekane oregano.
Indyka włóż do brytfanny, na wierzchu ułóż kawałki masła i plastry boczku. Piecz przez 45 minut w 210°C, podlej szklanką wody zmniejsz temperaturę do 190°C i piecz trzy godziny. Pod koniec dodaj kilka jabłek, zdejmij boczek.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień