Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony indyk"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Indyka umyj, natrzyj przyprawami i miodem. Odstaw do lodówki na trzy godziny.
Jabłka umyj, przekrój na ćwiartki. Cebulę pokrój. Do wnętrza indyka włóż jabłka, cebulę, natkę, morele i posiekane oregano.
Indyka włóż do brytfanny, na wierzchu ułóż kawałki masła i plastry boczku. Piecz przez 45 minut w 210°C, podlej szklanką wody zmniejsz temperaturę do 190°C i piecz trzy godziny. Pod koniec dodaj kilka jabłek, zdejmij boczek.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień