Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony indyk"
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 62
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 37
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 61
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 4
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 62
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 37
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 61
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 4
Składniki
Indyka umyj, natrzyj przyprawami i miodem. Odstaw do lodówki na trzy godziny.
Jabłka umyj, przekrój na ćwiartki. Cebulę pokrój. Do wnętrza indyka włóż jabłka, cebulę, natkę, morele i posiekane oregano.
Indyka włóż do brytfanny, na wierzchu ułóż kawałki masła i plastry boczku. Piecz przez 45 minut w 210°C, podlej szklanką wody zmniejsz temperaturę do 190°C i piecz trzy godziny. Pod koniec dodaj kilka jabłek, zdejmij boczek.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień