Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony pstrąg z puree brokułowym i kiszoną kapustą

Pieczony pstrąg z puree brokułowym i kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 246

Dodano:

Odsłon: 4967

Dobre źródło białka, surówka pełna zdrowia i zielone puree. I obiad w stylu fit gotowy! :)

Składniki

  • pstrąg, 2 filety
  • brokuł, główka
  • czerwona papryka, 1 sztuka
  • cebula, 1 sztuka
  • czosnek, ząbek
  • kiszona kapusta, 200g
  • marchew, 1 sztuka
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, kminek mielony, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pieczony pstrąg z puree brokułowym i kiszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Pstrąga marynujemy w soli, pieprzu i soku cytryny. Zostawiamy w lodówce na 3 godziny.

  2. Pstrąga pieczemy w zawiniętej folii aluminiowej, przez 30 min w temperaturze 200 st C.

  3. Brokuł gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy od wody.

  4. Paprykę i ½ cebuli kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Dodajemy 2-3 łyżki wody. Dusimy do miękkości.

  5. Brokuła blend ujemy a następnie dodajemy podduszone warzywa i doprawiamy do smaku.

  6. Pozostałą cebulę kroimy w kostkę i solimy. Odstawiamy żeby zmiękła. Marchewkę ścieramy na tarce na grubszych oczkach. Kiszoną kapustę siekamy. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy 2 łżyki oliwy z oliwek, pieprz i sól do smaku oraz kminek mielony. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki do przegryzienia się.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń