Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre źródło białka, surówka pełna zdrowia i zielone puree. I obiad w stylu fit gotowy! :)
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14778
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 818
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14778
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 818
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Składniki
Pstrąga marynujemy w soli, pieprzu i soku cytryny. Zostawiamy w lodówce na 3 godziny.
Pstrąga pieczemy w zawiniętej folii aluminiowej, przez 30 min w temperaturze 200 st C.
Brokuł gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy od wody.
Paprykę i ½ cebuli kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Dodajemy 2-3 łyżki wody. Dusimy do miękkości.
Brokuła blend ujemy a następnie dodajemy podduszone warzywa i doprawiamy do smaku.
Pozostałą cebulę kroimy w kostkę i solimy. Odstawiamy żeby zmiękła. Marchewkę ścieramy na tarce na grubszych oczkach. Kiszoną kapustę siekamy. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy 2 łżyki oliwy z oliwek, pieprz i sól do smaku oraz kminek mielony. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki do przegryzienia się.