Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pierozki z miesem od naszych sasiadow z Rosji
Cielęcina Magdy Gessler to przepis na wyjątkowo kruche, delikatne i soczyste...
Odsłon: 7442
Krupnik to jedna z bardziej tradycyjnych polskich zup. Składa się z kaszy jęc...
Odsłon: 15696
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 200
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 200
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Składniki
Make i sol wlozyc do duzej miski. Zagniatajac dolewac ciepla wode, ciasto nie powinno byc ani za rzadkie, ani za twarde.Odstawiamy na 40 minut.
Przygotowujemy farsz:mielimy oba miesa razem, cebule drobno siekamy, dodajemy jajko i przyprawy.Farsz powinien byc rzadszy niz mieso przygotowywane na kotlety mielone.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy male krazki, ukladamy na nie farsz i zlepiamy pierozki.Gotowe wstawiamy do lodowki zeby stwardnialy. Gotujemy 10 - 12 minut od momentu wyplyniecia. Podajemy polane cebulka ze skwarkami, lub w rosole zamiast makaronu. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 44
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101