Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pierozki z miesem od naszych sasiadow z Rosji
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Make i sol wlozyc do duzej miski. Zagniatajac dolewac ciepla wode, ciasto nie powinno byc ani za rzadkie, ani za twarde.Odstawiamy na 40 minut.
Przygotowujemy farsz:mielimy oba miesa razem, cebule drobno siekamy, dodajemy jajko i przyprawy.Farsz powinien byc rzadszy niz mieso przygotowywane na kotlety mielone.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy male krazki, ukladamy na nie farsz i zlepiamy pierozki.Gotowe wstawiamy do lodowki zeby stwardnialy. Gotujemy 10 - 12 minut od momentu wyplyniecia. Podajemy polane cebulka ze skwarkami, lub w rosole zamiast makaronu. Smacznego!