Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pierozki z miesem od naszych sasiadow z Rosji
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416529
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416529
Składniki
Make i sol wlozyc do duzej miski. Zagniatajac dolewac ciepla wode, ciasto nie powinno byc ani za rzadkie, ani za twarde.Odstawiamy na 40 minut.
Przygotowujemy farsz:mielimy oba miesa razem, cebule drobno siekamy, dodajemy jajko i przyprawy.Farsz powinien byc rzadszy niz mieso przygotowywane na kotlety mielone.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy male krazki, ukladamy na nie farsz i zlepiamy pierozki.Gotowe wstawiamy do lodowki zeby stwardnialy. Gotujemy 10 - 12 minut od momentu wyplyniecia. Podajemy polane cebulka ze skwarkami, lub w rosole zamiast makaronu. Smacznego!