Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pierozki z miesem od naszych sasiadow z Rosji
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1339
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 262
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1339
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 262
Składniki
Make i sol wlozyc do duzej miski. Zagniatajac dolewac ciepla wode, ciasto nie powinno byc ani za rzadkie, ani za twarde.Odstawiamy na 40 minut.
Przygotowujemy farsz:mielimy oba miesa razem, cebule drobno siekamy, dodajemy jajko i przyprawy.Farsz powinien byc rzadszy niz mieso przygotowywane na kotlety mielone.
Ciasto rozwalkowujemy i wycinamy male krazki, ukladamy na nie farsz i zlepiamy pierozki.Gotowe wstawiamy do lodowki zeby stwardnialy. Gotujemy 10 - 12 minut od momentu wyplyniecia. Podajemy polane cebulka ze skwarkami, lub w rosole zamiast makaronu. Smacznego!