Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i wcinaczy pierogów ruskich. Nie tak pracochłonne jak pierogi, a smakuje wspaniale. Robię zazwyczaj podwójną porcję, bo szybko znika. Można zapiec w piekarniku z serem żółtym, albo wcinać samo. Doskonałe odgrzane na drugi dzień na patelni. Bardzo syte, bardzo pyszne. Często modyfikuję dodając domowy smaluszek ze skwarkami, wtedy tak wędzonkowo pachnie, tylko bardziej idzie w talię.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Składniki
Cebulę w kosteczkę smażymy na oleju aż zmięknie i zezłoci się. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę jeszcze ciepłe. Makaron gotujemy al dente.
Do ciepłych ziemniaków dodajemy cebulę, roztarty ser, pieprz. makaron odcedzamy, przelewamy wodą. Jak odcieknie łączymy z farszem. Doprawiamy do smaczku. Potem tylko zjadać.
Na drugi dzień zapiec w piekarniku z serkiem żółtym, popijać kefirkiem.
Polecam zapracowanym gospodyniom.