Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i wcinaczy pierogów ruskich. Nie tak pracochłonne jak pierogi, a smakuje wspaniale. Robię zazwyczaj podwójną porcję, bo szybko znika. Można zapiec w piekarniku z serem żółtym, albo wcinać samo. Doskonałe odgrzane na drugi dzień na patelni. Bardzo syte, bardzo pyszne. Często modyfikuję dodając domowy smaluszek ze skwarkami, wtedy tak wędzonkowo pachnie, tylko bardziej idzie w talię.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1170
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1170
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Cebulę w kosteczkę smażymy na oleju aż zmięknie i zezłoci się. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę jeszcze ciepłe. Makaron gotujemy al dente.
Do ciepłych ziemniaków dodajemy cebulę, roztarty ser, pieprz. makaron odcedzamy, przelewamy wodą. Jak odcieknie łączymy z farszem. Doprawiamy do smaczku. Potem tylko zjadać.
Na drugi dzień zapiec w piekarniku z serkiem żółtym, popijać kefirkiem.
Polecam zapracowanym gospodyniom.