Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi szpinakowe z parówkami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, roztrzepane jajka i oliwę, wyrób zwarte ciasto. Przykryj wilgotną ściereczką.
Farsz: boczek pokrój w kostkę, cebule posiekaj, zeszklij na oliwie. Zdejmij. Na tę samą patelnię wrzuć posiekany szpinak, przypraw, przesmaż. Parówki posiekaj, połącz z boczkiem i szpinakiem. Przypraw do smaku.
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w prostokąty (np. 12 na 6 cm). Ułóż farsz, zlep. Ostrożnie włóż do wrzątku, gotuj 10-13 min.Źródło: Chwila dla Ciebie