Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu pisać są po prostu przepyszne!!!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4589
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4589
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać sól, zalać zimną wodą i zagotować. Gotować do miękkości. Bober, opłukać włożyć do garnka, dodać sól, zalać zimną wodą i zagotować. Gotować do miękkości. Odcedzić, wystudzić. Zimne ziemniaki i bób przekręcić przez maszynkę. Następnie dodać wcześniej drobno pokrojony i podsmażony boczek wędzony wraz z cebulą . Dodać sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać.
Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy i przykrywamy ściereczką na 10 minut by odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy cienko i wykrawamy kółka. Na środku placuszków kładziemy farsz potem składamy ciasto na pół i zlepiamy dokładnie brzegi, uważając aby nadzienie nie dostało się w miejsce sklejenia. Gotowe pierogi układamy na stolnicy lub blacie podsypanych mąką lub wyłożonym lnianą ściereczką.
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy pierogi, mieszamy drewnianą łyżką i jak tylko pierogi wypłyną na wierzch to znaczy, że są już gotowe, wyjmujemy łyżką cedzakową. Pierogi podajmy z podsmażoną cebulką lub skwarkami. Tu już wedle smaku i gustu. Smacznego ;)