Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z cukinią"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14667
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6050
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14667
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6050
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij. Pół cukinii pokrój w kostkę. Dorzuć na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Ostudź i połącz z mozarellą.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj i wytnij krążki. Nałóż farsz i dokładnie zlep. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie (ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch).
Drugą połowę cukinii pokrój w podłużne, cienkie plastry, sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę potnij w piórka, zeszklij na oleju. Zdejmij z patelni i ułóż na niej pierogi.
Podawaj z cebulką i plastrami cukinii.Źródło: Telemax