Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i różnymi grzybami"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 123
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1224
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 123
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1224
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Składniki
Mąkę łączę z olejem, jajkiem, solą i wodą, zagniatam lekkie ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowuję na placki, wycinam z nich krążki foremką do pierogów (lub szklanką).
Grzyby siekam, dodaję cebulę, kaszę, Vegetę, sól i pieprz. Mieszam, nakładam na krążki i zlepiam ich brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku. Gotowe pierogi przekładam łyżką cedzakową na talerze i polewam tłuszczem z cebulką.
65 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie