Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kaszą i różnymi grzybami

Pierogi z kaszą i różnymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11053

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i różnymi grzybami"

Składniki

  • 1 i 1/3 kg mąki
  • 3 łyżki oleju
  • ciepła woda
  • jajko
  • szczypta soli
  • 2 torebki kaszy jęczmiennej z warzywami (ugotowanej)
  • durszlak różnych grzybów (ugotowanych)
  • 3 cebule posiekane i uduszone na tłuszczu (np. na maśle)
  • Vegeta
  • sól
  • pieprz
  • cebulka duszona
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z kaszą i różnymi grzybami

Przygotowanie

  1. Mąkę łączę z olejem, jajkiem, solą i wodą, zagniatam lekkie ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowuję na placki, wycinam z nich krążki foremką do pierogów (lub szklanką).

  2. Grzyby siekam, dodaję cebulę, kaszę, Vegetę, sól i pieprz. Mieszam, nakładam na krążki i zlepiam ich brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku. Gotowe pierogi przekładam łyżką cedzakową na talerze i polewam tłuszczem z cebulką.

  3. 65 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6-8 porcji.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń