Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i różnymi grzybami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Mąkę łączę z olejem, jajkiem, solą i wodą, zagniatam lekkie ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowuję na placki, wycinam z nich krążki foremką do pierogów (lub szklanką).
Grzyby siekam, dodaję cebulę, kaszę, Vegetę, sól i pieprz. Mieszam, nakładam na krążki i zlepiam ich brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku. Gotowe pierogi przekładam łyżką cedzakową na talerze i polewam tłuszczem z cebulką.
65 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie