Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2011
łatwe, proste, dietetyczne
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 499
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 499
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 387
Składniki
Ryż brązowy wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody.
Filet myjemy, osuszamy i obtaczamy w ziołach (najlepiej bazylii i oregano).
Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania ryżu wrzucamy do niego podzielony na różyczki brokuł, mieszamy, przyprawiamy słodką papryką w proszku i odrobiną chilli.
Filet smażymy na oliwie, podlewając wodą (nie będzie suchy), pod koniec smażenia układamy na nim plasterki pomidora.
Ryż i brokuły odsączamy, wykładamy razem z filetem na talerz udekorowany liśćmi sałaty.