Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ryż brązowy wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody.
Filet myjemy, osuszamy i obtaczamy w ziołach (najlepiej bazylii i oregano).
Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania ryżu wrzucamy do niego podzielony na różyczki brokuł, mieszamy, przyprawiamy słodką papryką w proszku i odrobiną chilli.
Filet smażymy na oliwie, podlewając wodą (nie będzie suchy), pod koniec smażenia układamy na nim plasterki pomidora.
Ryż i brokuły odsączamy, wykładamy razem z filetem na talerz udekorowany liśćmi sałaty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gvlba 14 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jak dla mnie SUPER.Daje 5 i do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 20 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Świetne danie, tylko ja zrobię pierś z przyprawami gotowaną na parze. W ulubionych.50 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 20 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha. Lubię takie jedzonko:)0 Kto głosował? | Odpowiedz