Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2011
łatwe, proste, dietetyczne
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5038
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30975
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5038
Składniki
Ryż brązowy wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody.
Filet myjemy, osuszamy i obtaczamy w ziołach (najlepiej bazylii i oregano).
Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania ryżu wrzucamy do niego podzielony na różyczki brokuł, mieszamy, przyprawiamy słodką papryką w proszku i odrobiną chilli.
Filet smażymy na oliwie, podlewając wodą (nie będzie suchy), pod koniec smażenia układamy na nim plasterki pomidora.
Ryż i brokuły odsączamy, wykładamy razem z filetem na talerz udekorowany liśćmi sałaty.