Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2011
łatwe, proste, dietetyczne
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1504
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 613
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1504
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 333
Składniki
Ryż brązowy wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody.
Filet myjemy, osuszamy i obtaczamy w ziołach (najlepiej bazylii i oregano).
Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania ryżu wrzucamy do niego podzielony na różyczki brokuł, mieszamy, przyprawiamy słodką papryką w proszku i odrobiną chilli.
Filet smażymy na oliwie, podlewając wodą (nie będzie suchy), pod koniec smażenia układamy na nim plasterki pomidora.
Ryż i brokuły odsączamy, wykładamy razem z filetem na talerz udekorowany liśćmi sałaty.