Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-04-2011
łatwe, proste, dietetyczne
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4762
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4739
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44609
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 287
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4762
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4739
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44609
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 287
Składniki
Ryż brązowy wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody.
Filet myjemy, osuszamy i obtaczamy w ziołach (najlepiej bazylii i oregano).
Ok. 10-15 minut przed końcem gotowania ryżu wrzucamy do niego podzielony na różyczki brokuł, mieszamy, przyprawiamy słodką papryką w proszku i odrobiną chilli.
Filet smażymy na oliwie, podlewając wodą (nie będzie suchy), pod koniec smażenia układamy na nim plasterki pomidora.
Ryż i brokuły odsączamy, wykładamy razem z filetem na talerz udekorowany liśćmi sałaty.