Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8208
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 407
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8208
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 407
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka i rozmrażamy na małym ogniu, następnie siekamy cebule i czosnek i gdy szpinak jest rozmrożony dorzucamy je do niego. Gotujemy chwilę, można dolać odrobinę oleju.
Gdy cebula w szpinaku zmięknie wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i zasmażamy do koloru białego na patelni.
Kurczaka wrzucamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy szpinakiem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Gotowe:)