Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 16
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1021
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 356
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29704
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 16
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1021
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 356
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29704
Składniki
Szpinak wrzucamy do garnka i rozmrażamy na małym ogniu, następnie siekamy cebule i czosnek i gdy szpinak jest rozmrożony dorzucamy je do niego. Gotujemy chwilę, można dolać odrobinę oleju.
Gdy cebula w szpinaku zmięknie wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i zasmażamy do koloru białego na patelni.
Kurczaka wrzucamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy szpinakiem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Gotowe:)