Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka w nietypowym jabłkowym sosie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1147
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1147
Składniki
Piersi przekroiłem na cienkie plastry, posypałem papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Podsmażyłem na rumiano na prawie suchej patelni.
Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w ósemki. Cebulę pokroiłem w talarki.
Jabłka z cebulą podlałem sokiem jabłkowym, i smażyłem do momentu gdy jabłka się rozpadły. Dodałem musztardę, sól, pieprz, odrobinę czosnku.
Do gotowego sosu włożyłem piersi i zostawiłem na minimalnym ogniu. Podgrzewałem do czasu podania.