Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka w nietypowym jabłkowym sosie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Piersi przekroiłem na cienkie plastry, posypałem papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Podsmażyłem na rumiano na prawie suchej patelni.
Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w ósemki. Cebulę pokroiłem w talarki.
Jabłka z cebulą podlałem sokiem jabłkowym, i smażyłem do momentu gdy jabłka się rozpadły. Dodałem musztardę, sól, pieprz, odrobinę czosnku.
Do gotowego sosu włożyłem piersi i zostawiłem na minimalnym ogniu. Podgrzewałem do czasu podania.