Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka w nietypowym jabłkowym sosie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Piersi przekroiłem na cienkie plastry, posypałem papryką, majerankiem, solą i pieprzem. Podsmażyłem na rumiano na prawie suchej patelni.
Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w ósemki. Cebulę pokroiłem w talarki.
Jabłka z cebulą podlałem sokiem jabłkowym, i smażyłem do momentu gdy jabłka się rozpadły. Dodałem musztardę, sól, pieprz, odrobinę czosnku.
Do gotowego sosu włożyłem piersi i zostawiłem na minimalnym ogniu. Podgrzewałem do czasu podania.