Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna burrida"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 235
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2219
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 235
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2219
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 974
Składniki
Ryby spraw, oczyść, jeśli trzeba, usuń skórę. Osusz, pokrój. Lekko osól, skrop sokiem z cytryny, wstaw na godzinę do lodówki.
Usunięte z ryb skóry i inne części włóż do garnka, dodaj ew. skórkę otartą z cytryny, liść laurowy, łyżeczkę soli i gałązkę tymianku, zalej wywarem z warzyw (lub wodą), zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 30 min. Przecedź.
Ząbek czosnku, cebulę, sardelę pokrój, pomidory sparz, obierz, pokrój. Podduś cebulę w garnku na oleju, dodaj czosnek, sardelę i pomidory. Zalej rybnym wywarem, przykryj, gotuj 10 min.
Następnie dodaj pokrojone ryby, ostrą papryczkę i białe wino. Gotuj jeszcze 20 min. Dopraw. Podaj z natką.Źródło: Świat kobiety