Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna burrida"
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44441
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 186
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44441
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 186
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 157
Składniki
Ryby spraw, oczyść, jeśli trzeba, usuń skórę. Osusz, pokrój. Lekko osól, skrop sokiem z cytryny, wstaw na godzinę do lodówki.
Usunięte z ryb skóry i inne części włóż do garnka, dodaj ew. skórkę otartą z cytryny, liść laurowy, łyżeczkę soli i gałązkę tymianku, zalej wywarem z warzyw (lub wodą), zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 30 min. Przecedź.
Ząbek czosnku, cebulę, sardelę pokrój, pomidory sparz, obierz, pokrój. Podduś cebulę w garnku na oleju, dodaj czosnek, sardelę i pomidory. Zalej rybnym wywarem, przykryj, gotuj 10 min.
Następnie dodaj pokrojone ryby, ostrą papryczkę i białe wino. Gotuj jeszcze 20 min. Dopraw. Podaj z natką.Źródło: Świat kobiety