Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna pomidorowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 220 kcal, cena 2 zł
Włoszczyznę (bez kapusty) oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą. Umyj korpus kurczaka oraz wołowinę (zamiast łaty możesz użyć pręgi). Mięso włóż do garnka, dodaj marchew, pietruszkę, seler i por. Zalej 2 litrami zimnej wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. godzinę.
Na?patelni rozgrzej masło. Do kubka wlej odrobinę zimnej wody. Dodaj mąkę i koncentrat pomidorowy, wymieszaj starannie. Połączone wlej na?patelnię z?rozgrzanym masłem i?chwilę podgrzewaj, cały czas mieszając.
Do garnka z gotującym się mięsem i warzywami wlej gorący koncentrat pomidorowy z patelni. Dopraw całość do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze przez kilka minut.
W dużej ilości osolonego wrzątku ugotuj makaron. Odcedź. Gotową zupę podawaj z gorącym makaronem. Każdą porcję skrop octem balsamicznym. Dekoruj śmietaną i siekaną natką.Źródło: Świat kobiety