Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może zarówno być serwowane na obiad, jak i kilkuosobową kolację. Skrzydełka najlepiej przyprawić dzień wcześnieji piec dopiero tuż przed podaniem, wtedy będą jeszcze smaczniejsze. Skrzydełka podaję najczęściej z ryżem ugotowanym wraz z curry na sypko i surówką z pekińskiej kapusty. Polecam, zawsze smakowało moim gościom.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2120
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 25
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 871
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2120
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 25
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 871
Składniki
Skrzydełka poporcjujcie, przetnijcie na zgięciach na trzy części, najmniejszy koniec skrzydełka odłużcie(można je zamrozić i później wykorzystać wraz z innymi mięsami do ugotowania rosołu). Mięso trzeba dobrze wypłukać. Z pozostałych składników przygotujcie sos, czosnej najlepiej posiekać, ale można też przecisnąć przez praskę. W sporym naczyniu wymieszajcie kawałki skrzydełek z sosem. Dobrze byłoby, żeby postały całą noc w zimnym pomieszczeniu, albo lodówce. Godzinę przed podaniem wstawcie skrzydełka na brytwannę i wstawcie bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do180 stopni na ok. 50 minut. Gdy się mocno zrumienią na wierzchu, trzeba je przemieszać. Nie można skrzydełek piec zbyt długo, bo sos się rozwarstwi, a mięso rozpadnie.