Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny gulasz z owoców morza"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 11
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 180
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 89
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 11
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 180
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 89
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, chilli oraz czosnek (3-5 minut).
Wymieszaj sos pomidorowy z bulionem rybnym. Wlej sos do rondla z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
Dodaj owoce morza, przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.
Zdejmij gulasz z ognia. Posyp czarnymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki.
Podawaj z czosnkową bagietką i zieloną sałatą z sosem winegret.
Do bulionu rybnego potrzebne są ości i łeb ryby, kawałek mięsa ryby oraz włoszczyzna rosołowa. Jeśli ugotujesz go więcej, można resztę zamrozić i zużyć w ciągu miesiąca.Źródło: Olivia