Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny gulasz z owoców morza"
Mieszanka morskich owoców smażona z warzywami i przyprawami.
Odsłon: 2055
Zdrowe, pełne witamin owoce zamknięte w pysznej frużelinie, które są zimą wsp...
Odsłon: 2274
Oto przepis na gofry jak nad morzem. Przysmak kojarzy nam się z wakacjami i o...
Odsłon: 44026
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 356
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 356
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, chilli oraz czosnek (3-5 minut).
Wymieszaj sos pomidorowy z bulionem rybnym. Wlej sos do rondla z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
Dodaj owoce morza, przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.
Zdejmij gulasz z ognia. Posyp czarnymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki.
Podawaj z czosnkową bagietką i zieloną sałatą z sosem winegret.
Do bulionu rybnego potrzebne są ości i łeb ryby, kawałek mięsa ryby oraz włoszczyzna rosołowa. Jeśli ugotujesz go więcej, można resztę zamrozić i zużyć w ciągu miesiąca.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 76
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 64