Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny gulasz z owoców morza"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33233
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9709
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33233
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9709
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, chilli oraz czosnek (3-5 minut).
Wymieszaj sos pomidorowy z bulionem rybnym. Wlej sos do rondla z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
Dodaj owoce morza, przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.
Zdejmij gulasz z ognia. Posyp czarnymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki.
Podawaj z czosnkową bagietką i zieloną sałatą z sosem winegret.
Do bulionu rybnego potrzebne są ości i łeb ryby, kawałek mięsa ryby oraz włoszczyzna rosołowa. Jeśli ugotujesz go więcej, można resztę zamrozić i zużyć w ciągu miesiąca.Źródło: Olivia