Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantny gulasz z owoców morza"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5843
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9674
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
W rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, chilli oraz czosnek (3-5 minut).
Wymieszaj sos pomidorowy z bulionem rybnym. Wlej sos do rondla z cebulą i czosnkiem. Zagotuj.
Dodaj owoce morza, przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.
Zdejmij gulasz z ognia. Posyp czarnymi oliwkami i posiekaną natką pietruszki.
Podawaj z czosnkową bagietką i zieloną sałatą z sosem winegret.
Do bulionu rybnego potrzebne są ości i łeb ryby, kawałek mięsa ryby oraz włoszczyzna rosołowa. Jeśli ugotujesz go więcej, można resztę zamrozić i zużyć w ciągu miesiąca.Źródło: Olivia