Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza bo o niej mowa tak bardzo zagościła w naszej kulturze, że pewnie w niejednym domu nie ma mowy żeby choć raz na jakiś czas się nie pojawiła :) Smaków, dodatków, sosów - tyle kombinacji.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4774
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4774
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Składniki
Wszystko razem zarabiamy. Zagniecione ciasto odstawiamy na 10/15 min. Niech odpocznie i trochę urośnie. Proporcje tutaj podane, wystarczają na dwie pizze. Jedna na blachę taką standard z piekarnika oraz na tortownicę 28cm.
Warto wcześniej przygotować sos którym posmarujemy spód ciasta. I tak potrzebny do tego jest: ponad pół słoiczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, chilli, cukier , rozgnieciony czosnek i możecie dodać oregano lub bazylię. Ciasto rozprowadzamy równo na formach i smarujemy sosem. Teraz dodatki. A tu już pełną dowolność i tak u nas na jednej to: pieczarki, zeszklona cebula, kiełbasa żywiecka, pomidorki koktajlowe i dwa sery - gouda i wędzona rolada Ustrzycka (no co ja poradzę, że go baaardzo lubię?!) Druga ma również pieczarki, pomidorki i cebulę ale ma też szpinak, fetę i wędzony filet z kurczaka. A i oczywiście ser Gołda i wędzony :) W takim Dniu więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć sobie i Wam wszystkiego Najsmaczniejszego!