Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1040
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1040
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj nożem. Połącz z żółtkiem, solą i wodą, zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę, ponakłuwaj widelcem i przykryj folią aluminiową.
Roztrzep jajka, dodaj śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodaj 2/3 pokruszonego sera, dopraw. Na ciasto nałóż warzywa, wlej masę i ułóż połówki pomidorków. Całość posyp resztą fety. Piecz w piekarniku ok.20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp bazylią.Źródło: Na żywo