Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj nożem. Połącz z żółtkiem, solą i wodą, zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę, ponakłuwaj widelcem i przykryj folią aluminiową.
Roztrzep jajka, dodaj śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodaj 2/3 pokruszonego sera, dopraw. Na ciasto nałóż warzywa, wlej masę i ułóż połówki pomidorków. Całość posyp resztą fety. Piecz w piekarniku ok.20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp bazylią.Źródło: Na żywo