Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 133
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8534
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 355
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 133
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8534
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 355
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4925
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę. Do szklanki wrzucamy rozdrobnione drożdże i zalewamy je letnią wodą z mlekiem po czym dokładnie mieszamy – aż do całkowitego rozpuszczenia drożdży. Następnie wlewamy zawartość szklanki do pojemnika z mąką, dodajemy łyżkę oleju i sól. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 40-60 minut do wyrośnięcia.
Gdy „rodzi” się Nasze smaczne ciasto na pizzę, my przygotowujemy dodatki – obieramy i kroimy cebulę w cienkie paski lub kosteczką, czyścimy pieczarki i lekko dusimy na masełku. Szynka wedle uznania – całe plastry lub pokrojona na mniejsze kawałki. Podobnie czynimy z ananasem i papryką.
Gdy Nasze ciasto na pizzę jest już wyrośnięte, włączamy piekarnik i ustawiamy na 150 stopni C. Dwie średniej wielkości blachy (np. od tortownicy) smarujemy lekko margaryną, aby pizza nie przywarła Nam podczas pieczenia. Następnie nakładamy równomiernie ciasto a górę ciasta smarujemy delikatnie ketchupem. Kolejnym krokiem jest ułożenie wszystkich przygotowanych składników na ciasto (kolejność nie ma znaczenia – wyjątkiem jest ser który kładzeimy lub sypiemy zawsze na górę). Całość posypujemy Naszymi ulubionymi przyprawami i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pizze pieczemy przez okres 15-20 minut.