Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cytrynowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Białka oddzielam od żółtek i ubijam na półsztywno. Żółtka, serek, mąkę, mleko, cukier, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny mik- suję. Delikatnie mieszam z białkami.
Masę nakładam łyżką na gorącą beztłuszczową patelnię, formując placuszki (inne patelnie należy posmarować olejem za pomocą pędzelka). Gdy na ich powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracam placki na drugą stronę. Upieczone układam na talerzu i mocno oprószam cukrem pudrem.
35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie