Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukając wiosny znalazłam zarówno cukinię, jak i pora, po zmieszaniu wyszły placki.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17023
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2454
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4628
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1791
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17023
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2454
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4628
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1791
Składniki
Uzbrajamy się w cierpliwość, wprawiamy rękę w ruch wahadłowy i ścieramy cukinię na grubych oczkach tarki.
Już? To teraz kroimy pora na jak najmniejsze kawałki. Nuda, nie?
To teraz wrzucamy wszystko do miski. Oprócz czosnku, bo nad tym się najpierw trzeba poznęcać i przecisnąć go przez praskę. Ale po wymyślnych torturach dorzucamy i jego. Wszystko miąchamy.
I smażymy na patelni skąpanej w gorącym oleju (dokładnie na takim samym, jak używamy do smażenia placków ziemniaczanych. Gotowe placki odsączmy na ręcznikach papierowych.