Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki zbójnickie

Placki zbójnickie

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1908

SZYBKIE I ŁATWE W PRZYGOTOWANIU, CHRUPIĄCE PLACKI DLA WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW SERA ŻÓŁTEGO.

Składniki

  • ser żółty w kawałku, 400 g
  • mleko, 1/2 l
  • jajko, 1
  • proszek do pieczenia, szczypta
  • vegeta, 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona, szczypta
  • Mąka pszenna, 250 g
  • pieprz, szczypta
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Placki zbójnickie

Przygotowanie

  1. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać mleko a następnie pozostałe składniki i wymieszać do momentu uzyskania jednolitej masy.

  2. Smażyć placki na rozgrzanym ogniu.

  3. Podawać z mięsem i sosem oraz kwaśną surówką.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń