Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane doskonale komponują się z pieczarkami. Pamiętaj jednak, że to, co smażone nie należy do lekkostrawnych. Zrób je raczej na obiad niż na kolację.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Składniki
Surowe ziemniaki, obrać i zetrzeć na tarce, odsączyć nadmiar soku. Masę przełożyć do miski, dodać jaja, przyprawy i mąkę. Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć. Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju.