Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W prostocie siła ;) Polędwiczka wieprzowa nie potrzebuje żadnego sosu. Smażona z odrobiną tylko przypraw jest nad wyraz smacznym daniem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4442
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417548
Składniki
polędwiczkę czyścimy z błony i kroimy na 1-1,5 cm plastry. Lekko rozbijamy uderzając na płasko szerokim nożem. Solimy.
na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczki około 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ocet, dodajemy szałwię i smażymy jeszcze chwilę do odparowania octu. Wkładamy łyżkę masła. Gdy masło się roztopi - polędwiczki gotowe. Nie można ich przesmażyć, żeby nie stały się twarde, ale nie mogą być surowe w środku, toż to wieprzowina :) smacznego