Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W prostocie siła ;) Polędwiczka wieprzowa nie potrzebuje żadnego sosu. Smażona z odrobiną tylko przypraw jest nad wyraz smacznym daniem.
Szybkie i proste kanapeczki świąteczne z serkiem kanapkowym, ogórkiem i papry...
Odsłon: 341
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 187
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 420
Szybkie i proste kanapeczki świąteczne z serkiem kanapkowym, ogórkiem i papry...
Odsłon: 341
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 187
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 420
Składniki
polędwiczkę czyścimy z błony i kroimy na 1-1,5 cm plastry. Lekko rozbijamy uderzając na płasko szerokim nożem. Solimy.
na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczki około 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ocet, dodajemy szałwię i smażymy jeszcze chwilę do odparowania octu. Wkładamy łyżkę masła. Gdy masło się roztopi - polędwiczki gotowe. Nie można ich przesmażyć, żeby nie stały się twarde, ale nie mogą być surowe w środku, toż to wieprzowina :) smacznego