Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorki z czosnkiem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7194
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7194
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Składniki
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, oberwij szypułki. Obrane ząbki czosnku pokrój w paski. Wbijaj w pomidorki w miejsca, gdzie była szypułka. Słoiki dokładnie umyj, najlepiej gotuj je około pół godziny w dużym garnku.
Do każdego słoika włóż pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. pomidorki. Do garnka wlej wodę i ocet, wsyp sól i cukier. Gotuj pod przykryciem 10 minut.
Zalewę zdejmij z ognia, wystudź, wlewaj do słoików z pomidorami, lekko zakręć. Włóż słoiki do zimnego piekarnika, rozgrzej go do temp. 150°C, piecz 20 minut. Wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj słoików. Gdy nieco wystygną, dokręć nakrętki.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień