Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie wymyślone przez faceta :-)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44918
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 535
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4988
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44918
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 535
Składniki
Podudzia myjemy i kroimy w kostkę lub paski wycinając przy tym wszystkie kości i chrząstki. Pokrojonego indyka mieszamy z jedną łyżeczką przyprawy do gyrosa, łyżeczką kurkumy, łyżką sosu sojowego, łyżeczką czosnku niedźwiedziego, lub czosnek w proszku(pół łyżeczki), szczypta soli i pieprzu oraz łyżeczka papryki słodkiej. Skropić oliwą i dobrze wymieszać. Smażyć na maśle klarowanym aż mięso się zrumieni i lekko zmięknie.
Usmażonego indyka przełożyć do garnka a na patelni w pozostałym masełku podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka, czosnek przeciśnięty przez praskę (około 2 ząbki), paprykę czerwoną pokrojoną w paski, oraz jabłko obrane ze skórki i przekrojone na cztery części bez gniazd. Posypać łyżeczką pieprzu cytrynowego. Smażyć 2-3 minuty aż cebulka będzie miała złoty kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy przez kolejne 2-3 minuty intensywnie mieszając, po czym dodajemy łyżkę musztardy rosyjskiej i łyżeczkę miodu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i przełożyć do garnka z indykiem. Dolać około 3/4 szklanki przegotowanej wody. Dusić przez około 30-40min aż mięso zmięknie. Doprawić do smaku solą i pieprzem (według uznania). Podawać z ryżem lub kaszą jęczmienną. Smacznego!!