Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam jagnięcinę - rewelacja!!! Każdemu polecam!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2624
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1570
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2624
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1570
Składniki
Pokrój jagnięcinę na spore kawałki. Kilka minut smaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler pokrój w dużą kostkę i wrzuć na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Po kilku minutach połącz warzywa z mięsem. Posyp całość dwiema szczyptami mąki - dla zagęszczenia. Dodaj pomidory z puszki. Wlej wino, dodaj przyprawy i pokrojony drobno czosnek. Po 10 minutach dolej wywaru. Gotuj przez 40 minut.
Pokrój ziemniaki na większą kostkę i dorzuć do gotującego się dania. Duś do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego!