Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam jagnięcinę - rewelacja!!! Każdemu polecam!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Pokrój jagnięcinę na spore kawałki. Kilka minut smaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler pokrój w dużą kostkę i wrzuć na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Po kilku minutach połącz warzywa z mięsem. Posyp całość dwiema szczyptami mąki - dla zagęszczenia. Dodaj pomidory z puszki. Wlej wino, dodaj przyprawy i pokrojony drobno czosnek. Po 10 minutach dolej wywaru. Gotuj przez 40 minut.
Pokrój ziemniaki na większą kostkę i dorzuć do gotującego się dania. Duś do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego!