Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam jagnięcinę - rewelacja!!! Każdemu polecam!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2384
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10524
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6076
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2384
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10524
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6076
Składniki
Pokrój jagnięcinę na spore kawałki. Kilka minut smaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka.
Marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler pokrój w dużą kostkę i wrzuć na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Po kilku minutach połącz warzywa z mięsem. Posyp całość dwiema szczyptami mąki - dla zagęszczenia. Dodaj pomidory z puszki. Wlej wino, dodaj przyprawy i pokrojony drobno czosnek. Po 10 minutach dolej wywaru. Gotuj przez 40 minut.
Pokrój ziemniaki na większą kostkę i dorzuć do gotującego się dania. Duś do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego!