Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z jagnięciną

Potrawka z jagnięciną

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 2005

Pierwszy raz jadłam jagnięcinę - rewelacja!!! Każdemu polecam!

Składniki

  • 80 dag jagnięciny
  • 2 większe marchewki
  • 1 większa pietruszka
  • 3 średnie ziemniaki
  • seler naciowy
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • pół litra wywaru warzywnego
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz, ziele angielskie, goździki
  • odrobina mąki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrój jagnięcinę na spore kawałki. Kilka minut smaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka.

  2. Marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler pokrój w dużą kostkę i wrzuć na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Po kilku minutach połącz warzywa z mięsem. Posyp całość dwiema szczyptami mąki - dla zagęszczenia. Dodaj pomidory z puszki. Wlej wino, dodaj przyprawy i pokrojony drobno czosnek. Po 10 minutach dolej wywaru. Gotuj przez 40 minut.

  3. Pokrój ziemniaki na większą kostkę i dorzuć do gotującego się dania. Duś do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 lutego 2014 jagnięcinka pyszna,nie pamiętam kiedy jadłem,Twój przepis na nią jest super.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 02 lutego 2014 Jagnięcina,mmm pyszna tylko szkoda,że tak trudno ją dostać.Twój sposób pyszny.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń