Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąska z buraków i awokado"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Umyte awokado przekrój wzdłuż. Usuń pestkę, wydrąż miąższ i pokrój go w kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Buraka ugotuj lub upiecz w piekarniku.
Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. W szklance układaj kolejno buraki, awokado i pokrojony boczek. Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.Źródło: Na żywo