Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąska z buraków i awokado"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 99
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 57
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 99
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 57
Składniki
Umyte awokado przekrój wzdłuż. Usuń pestkę, wydrąż miąższ i pokrój go w kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Buraka ugotuj lub upiecz w piekarniku.
Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. W szklance układaj kolejno buraki, awokado i pokrojony boczek. Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.Źródło: Na żywo