Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste,przepyszne, ekonomiczne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ryż (wcześniej można namoczyć) wsypać do głębokiego naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć wybrane mięsko, a na wierzch pokrojoną w paski cebulę.Odstawić na trochę, a międzyczasie przygotować sos z masła, wody, pieprzu, papryki, ketchupu, cukru i vegety, którym polewamy mięsko.
Całość zapiekamy w piekarniku w temp.180-200st.C ok.1h. Ryż musi być miękki.
Smacznego