Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 953
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 953
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4043
Składniki
Z kromek pieczywa odetnij skórki.
W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.
Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.
Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV