Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5771
Składniki
Z kromek pieczywa odetnij skórki.
W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.
Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.
Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV