Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Z kromek pieczywa odetnij skórki.
W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.
Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.
Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV