Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Z kromek pieczywa odetnij skórki.
W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.
Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.
Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV