Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1259
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1259
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Brukselkę oczyść, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Odcedź, pokrój w drobną kostkę.
Mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną cebulą, bułką tartą i żółtym serem. Dodaj brukselkę. Dobrze wyrób, przypraw solą i pieprzem. Uformuj kulki. Bulion zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 20 minut. Podawaj z sosem pieczarkowym.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie