Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Składniki
Brukselkę oczyść, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Odcedź, pokrój w drobną kostkę.
Mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną cebulą, bułką tartą i żółtym serem. Dodaj brukselkę. Dobrze wyrób, przypraw solą i pieprzem. Uformuj kulki. Bulion zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 20 minut. Podawaj z sosem pieczarkowym.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie