Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszna tarta z pomidorami"
Szybkie, tanie, proste. Bardzo ją lobię do obiadu w szczególności.
Odsłon: 38343
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Do mąki dodaj sól, pokrojone na małe kawałki masło, żółtko oraz wodę. Wyrób ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią, włóż do lodówki na ok. 30 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem, przykryj papierem do pieczenia i wsyp 2-3 garście fasoli. Piecz ok. 15 min w temp. 180°C, usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze 5 min.
Na patelni rozgrzej masło, wsyp cukier, wymieszaj. Gdy powstanie karmel, włóż przekrojone na pół pomidory (środkami do góry). Zmniejsz ogień i podsmażaj 5-8 min aż puszczą sok. Następnie wlej ocet balsamiczny i duś jeszcze ok. 2 min.
Do rozmąconych jajek dodaj śmie tankę, oregano i starty ser, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Masę przeje na podpieczony spód, na wierzchu ułóż pomidory (przecięciem do dołu). Piecz ok. 30 min w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 480 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1854