Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pożywna i przede wszystkim pyszna potrawa, na temat której istnieje już wachlarz wariacji.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Umyta cukinie przekrajamy na pół i drążymy środek. Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulką, czosnkiem, papryką oraz kukurydzą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i papryka ostra lub slodka wg uznania. Faszerujemy cukinię tak, by powstało lekkie wybrzuszenie. Na wierzch ukladamy pokrojone w plastry pomidory , a następnie ser żółty.
Wkładamy cukinie do naczynia żaroodpornego i wlewamy ok szklanki wody. W piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni, pieczemy nasze danie ok 20-30 minut.
I gotowe! :) Danie można podawać na wiele sposobów, z wieloma dodatkami (ziemniaczki, ryż, chlebek). Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
: