Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli ktoś nielubi w wodzie namoczyć to może w mleku :)
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6566
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 108
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 299
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6566
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 108
Składniki
Bułki namoczyć przez 15 minut w zimnej wodzie(można też w mleku), aż rozmiękną. Wycisnąć je i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno. Jajko i cebulę dodać do mięsa. Posypać czosnkiem granulowanym (dość dużo), cebulką, solą i pieprzem. Wymieszać masę mięsną. Formować kotleciki, otaczać je w bułce tartej i układać na patelni na średnio rozgrzanym tłuszczu. Proponuję najpierw usmażyć jednego i spróbować, doprawić i potem smażyć resztę (nie każdy lubi próbować surowe mięso). Smacznego!!!