Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli ktoś nielubi w wodzie namoczyć to może w mleku :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Składniki
Bułki namoczyć przez 15 minut w zimnej wodzie(można też w mleku), aż rozmiękną. Wycisnąć je i dodać do mięsa. Cebulę pokroić drobno. Jajko i cebulę dodać do mięsa. Posypać czosnkiem granulowanym (dość dużo), cebulką, solą i pieprzem. Wymieszać masę mięsną. Formować kotleciki, otaczać je w bułce tartej i układać na patelni na średnio rozgrzanym tłuszczu. Proponuję najpierw usmażyć jednego i spróbować, doprawić i potem smażyć resztę (nie każdy lubi próbować surowe mięso). Smacznego!!!