Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYZY NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z BITKAMI WIEPRZOWYMI ORAZ BURACZKAMI Z CHRZANEM
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 372
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 372
Składniki
mleko,drożdże i cukier wstawić co mikrofali na 20 sekund,wymieszac.
mąke,jajka i sól wymieszac,dodac letnie mleko.Wyrobić ciasto,nastepnie przykryć je ręczniczkiem i poczekac aż urośnie.
z ciasta formowac kulki wielkości 1/2 pięści.Następnie ponownie przykryc ciasto ręczniczkiem i poczekac aż urosną nasze pyzy.
w szeroki garnek nalewamy trosze wody i nakładamy sitko lub coś co miałoby słuzyć jako naczynie do gotowania na parze,można użyć steamera.