Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYZY NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z BITKAMI WIEPRZOWYMI ORAZ BURACZKAMI Z CHRZANEM
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35662
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5993
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35662
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5993
Składniki
mleko,drożdże i cukier wstawić co mikrofali na 20 sekund,wymieszac.
mąke,jajka i sól wymieszac,dodac letnie mleko.Wyrobić ciasto,nastepnie przykryć je ręczniczkiem i poczekac aż urośnie.
z ciasta formowac kulki wielkości 1/2 pięści.Następnie ponownie przykryc ciasto ręczniczkiem i poczekac aż urosną nasze pyzy.
w szeroki garnek nalewamy trosze wody i nakładamy sitko lub coś co miałoby słuzyć jako naczynie do gotowania na parze,można użyć steamera.