Do góry

Dania główne Przepis na:

"Pulpety mięsne do rosołu"

Pulpety mięsne do rosołu

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 1843

Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.

Składniki

  • Mięso z wywaru na rosoł ok.60 dkg
  • 1 duża marchew
  • 2 cebule
  • 1 duża bulka namoczona w mleku lub wodzie
  • grysik
  • 2 jajka
  • Vegeta, magi, pieprz czarny
  • mąka do obtaczania
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z wywaru na rosół, ugotowaną marchew, namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojoną w kostkę i przesmażoną na tłuszczu cebulę i przyprawy, Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy grysik.
    Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 2-4 min w zależności od wielkości pulpecików.
    Można dodać posiekaną na drobno zieloną pietruszkę.
    Podajemy z makaronem i gorącym rosołem.
    Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

krzysimonia 04 października 2017 Fajna sprawa, w szczególności jeśli chcemy przemycić dzieciom chociaż troszkę mięska. Mniam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń