Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy drożdżowe z gruszką"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Składniki
Mleko podgrzej, rozpuść w nim cukier oraz drożdże, odstaw pod przykryciem na ok. 15 minut. Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj jajka, zaczyn drożdżowy i masło. Wyrób ciasto. Odstaw na 30 minut.
Gruszki obierz, przekrój wzdłuż, wytnij gniazda nasienne.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj z niego placuszki. W każdy wciśnij połówkę gruszki (wypukłą stroną do góry). Placki wkładaj na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smaż na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie to ok. 25 minut). Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj