Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu... Nadaje się na codzienny obiad....
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Ryż ugotować w wodzie z małą ilością soli (al dente), odcedzić i odłożyć. Na patelni z oliwą z oliwek usmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodać kiełbasę, również pokrojoną w kosteczkę i razem smażyć do zarumienienia. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy i chwilkę jeszcze podsmażać. Całość odłożyć na bok i w naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy: kiełbaska smażona, następnie ryż i na ryż paseczki żółtego sera, po czym powtarzamy kolejność, tak aby na końcu zawsze był żółty ser. Całość wkładamy do piekarnika na 10 min przy temp. 200 '''' C i gotowe... Życzę smacznego...!!!!