Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada serowa z pieczarkami

Rolada serowa z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z pieczarkami"

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 600 g żółtego sera typu gouda lub edamski
  • 300 g szynki konserwowej w plastrach
  • opakowanie serka śmietankowego np. Almette
  • opakowanie sera topionego w plastrach
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 średnie ogórki
  • 2 papryki czerwone
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada serowa z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Posiekane pieczarki podsmażamy na oliwie.

  2. Żółty ser, zawinięty w folię spożywczą, wkładamy do dużego garnka z wrzącą wodą. Zostawiamy na około 30 minut, by zmiękł.

  3. Serek śmietankowy mieszamy z jogurtem, osączonymi z tłuszczu pieczarkami, pokrojonymi w małą kostkę paprykami i ogórkami. Doprawiamy solą i większą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

  4. Ser wkładamy między dwie warstwy folii i wałkujemy na prostokąt. Kładziemy na nim szynkę, na szynce plastry sera topionego, które smarujemy warstwą farszu. Zwijamy w roladę, owijamy szczelnie folią, wkładamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem kroimy w plastry.

  5. Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.

  6. Wartość odżywcza jednej porcji 256 kcal. Białko 7,8 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 21 g.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń