Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z pieczarkami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
Posiekane pieczarki podsmażamy na oliwie.
Żółty ser, zawinięty w folię spożywczą, wkładamy do dużego garnka z wrzącą wodą. Zostawiamy na około 30 minut, by zmiękł.
Serek śmietankowy mieszamy z jogurtem, osączonymi z tłuszczu pieczarkami, pokrojonymi w małą kostkę paprykami i ogórkami. Doprawiamy solą i większą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Ser wkładamy między dwie warstwy folii i wałkujemy na prostokąt. Kładziemy na nim szynkę, na szynce plastry sera topionego, które smarujemy warstwą farszu. Zwijamy w roladę, owijamy szczelnie folią, wkładamy do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem kroimy w plastry.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 256 kcal. Białko 7,8 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 21 g.Źródło: Rewia