Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku z ostrym sosem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 230 st. C. Umyj i osusz boczek. Ponacinaj skórę.
Posiekaj rozmaryn i szałwię, zmiażdż czosnek. Wymieszaj i posyp przyprawami mięso po stronie bez skóry. Oprósz solą i pieprzem.
Zroluj mięso i obwiąż sznurkiem. Przełóż do formy. Polej 2 szklankami wody i piecz 30 minut. Następnie zredukuj temperaturę do 170 st. C i piecz 120 minut. Potem wyjmij z piekarnika i odstaw na 20 minut, aby mięso doszło.
Posiekaj cebulę i morele. Duś je na oliwie 5-10 minut. Dodaj przyprawy i 1/2 szklanki wody. Przykryj i duś na małym ogniu, aż morele zaczną się rozpadać (ok. 20 minut). Na koniec przypraw octem winnym, solą i pieprzem. Podawaj boczek polany sosem.Źródło: Olivia