Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z koperkiem bez pieczenia"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1374
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2127
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1374
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2127
Składniki
Masło utrzyj razem ze śmietaną na gładką masę. Dodaj posiekany drobno koperek oraz kapary, wymieszaj. Odstaw do lodówki, aby masa stężała. Na desce rozłóż folię spożywczą. Na niej poukładaj obok siebie plastry żółtego sera. Na serze umieść plasterki łososia.
Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach wody. Odstaw do lekkiego stężenia. Na warstwie łososia umieść wyjętą z lodówki masę. Pomagając sobie końcówkami folii, zwiń całość, formując roladę. Usuń folię. Roladę posmaruj żelatyną. Obtocz w natce.
czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety