Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki bakłażanowe z mięsem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry wzdłuż, posól, odstaw na 30 minut. Osusz, posmaruj oliwą, układaj na patelni grillowej, smaż 5 minut z każdej strony. Odstaw do wystygnięcia.
Usmaż cebulę, mięso, czosnek. Dodaj ketchup, koncentrat, przyprawy. Nakładaj farsz, zwijaj roladki, spinaj wykałaczką. Zapiekaj 10 minut w 190°C. Podawaj z mieszanką sałat.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień