Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z papryką

Roladki drobiowe z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Roladki drobiowe z papryką"

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 20 dag twarogu
  • 3 papryki w różnych kolorach
  • 2 pomidory
  • 1-2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe z papryką

Przygotowanie

  1. ok. 35 minut

  2. Filety rozciąć, ale nie do końca – tak, by można było je rozłożyć, uzyskując jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Twarożek utrzeć ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Posmarować filety, na wierzchu ułożyć plastry szynki. Zwinąć, spiąć wykałaczkami.

  3. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na patelni. Dołożyć paprykę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podsmażyć, mieszając. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, podlać wodą i dusić około 15 minut.

  4. Usmażyć roladki na innej patelni na rumiano. Położyć na wierzchu sosu paprykowego, przykryć i dusić jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie doprawić. Przełożyć potrawę na talerze, udekorować całymi gałązkami świeżego rozmarynu i podawać.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń