Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki drobiowe z papryką"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Składniki
ok. 35 minut
Filety rozciąć, ale nie do końca – tak, by można było je rozłożyć, uzyskując jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Twarożek utrzeć ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Posmarować filety, na wierzchu ułożyć plastry szynki. Zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na patelni. Dołożyć paprykę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podsmażyć, mieszając. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, podlać wodą i dusić około 15 minut.
Usmażyć roladki na innej patelni na rumiano. Położyć na wierzchu sosu paprykowego, przykryć i dusić jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie doprawić. Przełożyć potrawę na talerze, udekorować całymi gałązkami świeżego rozmarynu i podawać.Źródło: Twoje Imperium