Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i lubiane przez moje dzieci :)
Piersi z kurczaka podzielić na cztery części. Rozbić na duże , cienkie płaty,skropić oliwą i przyprawami oraz vegetą i odstawić do lodówki na 30-6- min.
Przygotować farsz z pieczarek; Pieczarki oczyścić i drobniutko pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć na oleju. Pod konieć smażenia dodać poszatkowaną zieleninę; koperek i pietruszkę. Gdy nieco ostygnie dodać całe jajko i dokładnie wymieszć dodając przypraw do smaku.
Wykonujemy roladki; Na plastry fileta należy położyć plastr szynki na to plaster sera żołtego, następnie łyżkę farszu pieczarkowego i słupek serka topionego. Zwinąć roladkę , podwijając boki jak przy krokietach i obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć w gorącym tłuszczu na patelni ,ze wszystkich stron .
Jeśli pozostanie farszu,,,proponuję dosmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i zrobić sos pieczarkowy.
Podawać np. z ziemniaczkami i surówką
Smacznego :)
Ciekawy pomysł na piersi z kurczaka
Odsłon: 15103
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 78
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 88
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 78
Pyszne i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 88
Składniki
Piersi z kurczaka podzielić na cztery części. Rozbić na duże , cienkie płaty,skropić oliwą i przyprawami oraz vegetą i odstawić do lodówki na 30-6- min.
Przygotować farsz z pieczarek; Pieczarki oczyścić i drobniutko pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć na oleju. Pod konieć smażenia dodać poszatkowaną zieleninę; koperek i pietruszkę. Gdy nieco ostygnie dodać całe jajko i dokładnie wymieszć dodając przypraw do smaku.
Wykonujemy roladki; Na plastry fileta należy położyć plastr szynki na to plaster sera żołtego, następnie łyżkę farszu pieczarkowego i słupek serka topionego. Zwinąć roladkę , podwijając boki jak przy krokietach i obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć w gorącym tłuszczu na patelni ,ze wszystkich stron .
Jeśli pozostanie farszu,,,proponuję dosmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i zrobić sos pieczarkowy.
Podawać np. z ziemniaczkami i surówką
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Dania główne
Faszerowane cukinie
Dania główne
Młoda kapusta z jabłkami,pieczarkami i śliwkami.
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Smaczne, zdrowe danie na szybki obiad.
Odsłon: 46
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 29