Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i lubiane przez moje dzieci :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 65
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3705
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 115
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 65
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3705
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 115
Składniki
Piersi z kurczaka podzielić na cztery części. Rozbić na duże , cienkie płaty,skropić oliwą i przyprawami oraz vegetą i odstawić do lodówki na 30-6- min.
Przygotować farsz z pieczarek; Pieczarki oczyścić i drobniutko pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć na oleju. Pod konieć smażenia dodać poszatkowaną zieleninę; koperek i pietruszkę. Gdy nieco ostygnie dodać całe jajko i dokładnie wymieszć dodając przypraw do smaku.
Wykonujemy roladki; Na plastry fileta należy położyć plastr szynki na to plaster sera żołtego, następnie łyżkę farszu pieczarkowego i słupek serka topionego. Zwinąć roladkę , podwijając boki jak przy krokietach i obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć w gorącym tłuszczu na patelni ,ze wszystkich stron .
Jeśli pozostanie farszu,,,proponuję dosmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i zrobić sos pieczarkowy.
Podawać np. z ziemniaczkami i surówką
Smacznego :)