Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze z jarmużem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jarmuż umyj, odkrój łodygi, liście drobno pokrój, podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż, aż zmięknie. Wrzuć drobno posiekany ser, duś, czekając, aż się rozpuści.
Pierś pokrój na duże kotlety. Na każdym rozłóż jarmuż. Zwiń, obtocz w roztrzepanym jajku, owiń plastrem boczku. Roladki smaż na rozgrzanym oleju po 10 minut każdą ze stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatką z selera naciowego i rzodkiewki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień