Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze z jarmużem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 799
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 501
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 799
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 501
Składniki
Jarmuż umyj, odkrój łodygi, liście drobno pokrój, podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż, aż zmięknie. Wrzuć drobno posiekany ser, duś, czekając, aż się rozpuści.
Pierś pokrój na duże kotlety. Na każdym rozłóż jarmuż. Zwiń, obtocz w roztrzepanym jajku, owiń plastrem boczku. Roladki smaż na rozgrzanym oleju po 10 minut każdą ze stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatką z selera naciowego i rzodkiewki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień