Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze z jarmużem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Jarmuż umyj, odkrój łodygi, liście drobno pokrój, podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż, aż zmięknie. Wrzuć drobno posiekany ser, duś, czekając, aż się rozpuści.
Pierś pokrój na duże kotlety. Na każdym rozłóż jarmuż. Zwiń, obtocz w roztrzepanym jajku, owiń plastrem boczku. Roladki smaż na rozgrzanym oleju po 10 minut każdą ze stron. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatką z selera naciowego i rzodkiewki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień