Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 109
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1219
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 109
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1219
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Składniki
Rozbijamy plastry schabu,kładziemy salami,żóty ser,zawijamy.
Blanszujemy liście pora i owijamy nimy roladki.
Robimy sos:śmietanę,serek topiony podgrzewamy aż będzie jedna konsystencja,lekko chłodzimy dodajemy żółtko/a,sól pieprz.
Układamy roladki w naczyniu ceramicznym zalewamy sosem i posypujemy tarkowanym żółtym serem.Zapiekamy około 25-30 min.w 170-180 C