Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3910
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415110
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3910
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415110
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2464
Składniki
Cebule i jablko obrac,posiekac razem z korniszonami i jajkiem. Polaczyc z majonezem wymieszanym z jogurtem. Dodac posiekany koperek. Doprawic do smaku musztarda,sola i pieprzem.
Mieso oplukac, osaczyc i rozbic tluczkiem. Oproszyc vegeta.Czosnek obrac,rozetrzec z sola. Jajko wymieszac z zoltkami,roztartym czosnkiem i sokiem z cytryny. Na kazdym kotlecie ulozyc plasterek szynki i kawalek sera, zwinac w roladke , boki spiac wykalaczka.
Roladki panierowac kolejno w mace,jajku i bulce tartej. Smazyc na dobrze rozgrzanym tluszczu na zloty kolor. Roladki podawac na goraco. Osobno podac sos.