Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z gruszką i gorgonzolą"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15257
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15257
Składniki
40 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem.
Gruszki kroję na małe kawałki. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony ser. Zwijam w roladki, spinam wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym.
Roladki układam w brytfance, wkładam między nie resztę gruszek, skrapiam oliwą. Piekę 20 min w temp. 200°C.
Gorgonzolę można zastąpić innym serem z niebieską pleśnią. Roladki dekoruję listkami tymianku. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie