Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z gruszką i gorgonzolą"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 92
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 122
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 66
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 92
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 122
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 66
Składniki
40 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem.
Gruszki kroję na małe kawałki. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony ser. Zwijam w roladki, spinam wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym.
Roladki układam w brytfance, wkładam między nie resztę gruszek, skrapiam oliwą. Piekę 20 min w temp. 200°C.
Gorgonzolę można zastąpić innym serem z niebieską pleśnią. Roladki dekoruję listkami tymianku. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie