Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z gruszką i gorgonzolą"
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 556
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3166
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 556
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
40 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem.
Gruszki kroję na małe kawałki. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony ser. Zwijam w roladki, spinam wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym.
Roladki układam w brytfance, wkładam między nie resztę gruszek, skrapiam oliwą. Piekę 20 min w temp. 200°C.
Gorgonzolę można zastąpić innym serem z niebieską pleśnią. Roladki dekoruję listkami tymianku. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie