Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta z boczkiem i cukinią"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 198
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8639
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 427
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 198
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8639
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 427
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aby rozmarzło. W tym czasie boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupko na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przestudź.
Twaróg utrzyj z masłem oraz śmietaną. Wbij jajko. Domieszaj kaszkę, zioła oraz boczek. Przypraw solą i pieprzem. Warzywa oczyść, umyj, cebule obierz. Wszystkie jarzyny pokrój w cienkie plasterki. Formę do tarty wyłóż pergaminem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Uformuj okrągły placek. Wylep nim spód i brzeg foremki wyłożonej pergaminem.
Na cieście rozsmaruj masę serową. Na przemian ułóż na niej plasterki warzyw, tak by powstała rozeta. Wierzch ciasta oprósz solą, pieprzem i ziołami. Skrop oliwą. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina